love is all you need


 

Love is all you need, van Susanne Bier (2012)

Romantische komedie met scherpe kantjes. Een huwelijk in ItaliŽ pakt geheel anders uit als de hoofdrolspelers te tonele verschijnen.

Kapster Ida ( Trine Dyrholm ) heeft behandeling tegen kanker achter de rug en ontdekt dat haar man vreemd gaat. Ai ! Dit mag de pret niet drukken want haar dochter gaat trouwen en niet in Denemarken, maar in ItaliŽ. En daar schijnt de zon. Dus alle voorbereidingen worden getroffen. De moeder van de bruid en de vader van de bruidegom leren elkaar kennen in de parkeergarage van het vliegveld. Ida steekt achteruit met haar autootje en raakt de auto van Philip. Die is des duivels in eerste instantie, want Philip ( Pierce Brosnan ) is lichtelijk verbitterd.

In het plaatsje in ItaliŽ waar het huwelijk gaat plaats vinden, ontmoeten Ida en Philip elkaar weer en nu ontstaat er chemie. De inmiddels ex van Ida komt samen met zijn veel jongere nieuwe vriendin. Dus er zijn al ingrediŽnten voor een leuk feestje !

De eerste komedie van Susanne Bier, die hele mooie films heeft gemaakt met 'Brothers' en 'After the Wedding'. En zelfs een Oscar won met 'In a better World'. Je denkt eerst dat ze de weg kwijt is, want die vorige films waren niet echt komedies natuurlijk, maar samen met scriptschrijver Anders Thomas Jensen ( Adam's Apples ) ontstaat er romantische komedie met vlijmscherpe kantjes. Heerlijke Deense zwarte humor en romantiek natuurlijk, met mooi acteerwerk Brosnan en van Trine Dyrholm! Klein nootje voor de mensen die ook de Deense series volgen. Kim Bodnia speelt hier een niet zo'n sympathieke vent.

 

  terug naar de vorige pagina