l'amant double


 

L'Amant Double, van Francois Ozon (2017)

Jonge vrouw valt als een blok voor haar psychiater die een donker geheim met zich meedraagt..

We komen er in als een enorme vagina het scherm vult en overgaat in een oog met een traan.

Cloé (Marine Vacth) zit bij de dokter omdat ze last van haar buik heeft. Zij onderzoekt haar helemaal, kan niets vinden en adviseert haar een psychiater. Wellicht dat hij er iets mee kan.

Ze zoekt er een op. De psychiater, Paul, is een knappe vent, die niet veel zegt. Hij laat haar praten. Maar hij laat wel een behoorlijke indruk achter bij Cloé. Ze raakt knetter verliefd op de man. Die avond is haar buikpijn minder.

En binnen twee weken woont Paul bij haar. 

Op een avond als Cloé in de bus zit naar huis, ziet ze Paul. Hij staat met een vrouw te praten. Cloé vraagt hiernaar die avond en Paul zegt dat hij niet die persoon was die ze heeft gezien. Ondertussen neemt de buikpijn van Cloé weer toe, en gaat ze op advies van Paul op zoek naar een andere psychiater. Ze gaat terug naar de plek waar ze Paul heeft gezien met de andere vrouw en ontdekt daar dat er een psychiater praktijk houdt met een bekende achternaam.

In films van Ozon worden de bekende genres een beetje op de hak genomen. Denk aan 8 Femmes, maar ook aan 5 x 2. Ook deze film lijkt niet wat het is. Het is gemakkelijk om Cloé een beetje de depressieve vrouw te laten uithangen. Ozon houdt van mooie vrouwen. De camera neemt Cloé dan ook goed in beeld. Als toeschouwer wordt je aandacht dan een beetje afgeleid van iets anders. En meestal heb je als de film is afgelopen een gevoel van wat er nu in hemelsnaam is gebeurd. Ook bij deze weer ! In Cannes schijnt het publiek te hebben geapplaudisseerd bij de scene met de vagina. Ozon maakt zich daar niet zo druk om.

Aanrader dus !

 

 

  terug naar de vorige pagina