demain tout commence


 

Demain tout commence, van regisseur Hugo Gélin (2016)

Het leven van een aimabele vrijgezel en womanizer draait 360 graden als er een vrouw voor hem staat met een baby.

Samuel leeft aan de Cote d'Azur. Hij organiseert feesten en leeft het goede leven. Op een morgen als hij wakker wordt tussen twee veroveringen van de avond ervoor, staat er ineens een vrouw voor zijn neus met een baby. Samuel heeft geen idee wie het ook weer was. Kwam ze nu uit Berlijn ? Nee, het is Kristin uit Londen. En ze heeft haar of eigenlijk zijn baby meegenomen. Voor Samuel zich realiseert wie het is en hoe het zit, zit Kristin alweer in de taxi naar de luchthaven, zonder baby !

Oeps! Samuel probeert haar achterna te gaan, maar strandt bij de douane. Geen paspoort en geen boardingpas.

Dan besluit hij toch om naar Londen te gaan, want wat moet hij met een baby? Daar aangekomen gaat hij op zoek naar waar hij denkt haar van te kennen. Maar helaas ze is er niet meer. Geheel ontredderd op de roltrap botst ie tegen Bernie aan, een homosuele filmproducent. Bernie neemt Samuel in huis en zorgt voor een job.

Helemaal goed toch?

Zo'n jaar of 8 later zien we hoe Samuel en Gloria het prima naar de zin hebben. Samuel als alleenstaande vader, met Bernie als oom op de achtergrond. Gloria is een slimme tante geworden en helpt haar vader met zijn Engels, want dat vertikt hij te leren. Wat Gloria niet weet is dat Samuel probeert contact met haar moeder te zoeken via Facebook. Hij vindt dat zij haar moeder moet leren kennen. Ieder dag schrijft hij een bericht voor haar alsof hij Kristin is. En of dat nu zo'n goede zet is....

Tja, welke vrijgezel schrikt zich geen ongeluk als er ineens een vage vriendin voor hem staat met een baby? Dat gebeurt er ook met Samuel. En Omar Sy, is de perfecte acteur om deze rol te vertolken. De lange slungelige Afrikaan uit "Intouchables", is prima gecast. In Londen speelt hij een stuntman. Maar toch ook weer niet zo'n daredevil. Hij speelt een perfecte alleenstaande vader die iedere dochter denk ik wel zou willen hebben. Een kamer ingericht als grote speeltuin, compleet met glijbaan een ballenbak! Daaruit blijkt dat ook Samuel nog een kind is en dat maakt de film niet te zwaar. Hij had er voor kunnen kiezen om de kleine alleen op te voeden, maar kiest er toch voor om contact te zoeken met de moeder.

Dit staat dus verkeerd in de vele recensies die ik over deze films heb gelezen. De moeder komt niet ineens ten tonele, maar door toedoen van Samuel. Dus collega's niet zomaar copy pasten, maar gewoon de film bekijken ! Heb ik ook gedaan en met veel plezier !

 

  terug naar de vorige pagina