agata e la tempesta


 

Agata e La Tempesta, van regisseur Silvio Soldini (2004)

Agata (Licia Maglietta – Pane e Tulipani) is de altijd enthousiaste eigenaresse van een populaire boekenwinkel wiens leven op de kop komt te staan. Wanneer Agata door een bijna twee keer zo jonge man het hof wordt gemaakt, breken alle gloeilampen in haar omgeving vanwege haar emotionele elektriciteit en verandert ze van een volwassen onafhankelijke vrouw in een jeugdig verliefd meisje.  

Ondertussen ontdekt haar broer Gustavo ( Emilio Solfrizzi ), een zelfingenomen en succesvolle architect, dat hij geadopteerd is. Zijn echte broer Romeo ( Giuseppe Battiston ) is een onvervalste rokkenjager, die op het sterfbed van zijn moeder hoort dat ze Gustavo ter adoptie heeft afgestaan. Romeo besluit op zoek te gaan naar Gustavo en de botsingen tussen de twee én Agata zorgen voor veel spannende, grappige en aandoenlijke taferelen.

 

Men neme een vrouw van middelbare leeftijd die midden in het leven staat ,die verliefd wordt op een jonge man. Een ongelukkige architect die te horen krijgt dat hij een broer heeft en dat zijn moeder zijn moeder niet is. Dat er dus nog een vader ergens is. Zijn vrouw die seksadviezen geeft op tv. De nieuwe broer van de architect die in iedere stad een schatje heeft en ook nog een vast schatje thuis die in een rolstoel zit. Stoplichten die op hol springen, lampen die doorbranden. En dan is daar nog een vrouwelijke burgemeester uit Denemarken die helemaal naar Italië reist om maar in de buurt van de architect te komen. Het is een vrolijke boel en alle verhaallijnen komen tezamen, maar het is wel opletten, want er passeren heel wat personen de revue. Petje af voor de regisseur die weer terug is op het spoor van Pane e Tulipani, want dat is deze film: meer dan alleen maar een lekker luchtige film!

  terug naar de vorige pagina