jamie lee curtis


 

1958

Jamie Lee Curtis, geboren 22 november 1958 in Los Angeles, uit een kortstondig huwelijk tussen de filmsterren Tony Curtis en Janet Leigh. Nog steeds, volgens mij, één van de mooiste vrouwen in Hollywood.   Bekend om, zoals ze zelf zegt, haar borsten en haar Ceasar salad. Of ze nu om het eerste feit of het tweede aan haar bijnaam 'the body' is gekomen, doet er voor mij niet zo toe...

Het verhaal gaat dat ze zo'n perfect lichaam heeft, omdat ze twee X-chromosomen en een extra Y-chromosoom heeft...

Qua films heeft ze haar faam gekregen als 'screamqueen' in horrorfilms zoals 'Halloween' en 'The Fog'. Haar beste films vond ik persoonlijk : 'A Fish called Wanda' ,met John Cleese, Kevin Kline en Michael Palin, 'Fierce Creatures', weer met John Cleese (en Michael Palin) 'Blue Steel' en 'True Lies' met Arnold Schwarzenegger met een hele sensuele scène in een hotel.

U kent haar misschien ook nog wel uit 'Operation Petticoat', waarin ze samen met haar vader speelde. Samen met Dan Akroyd speelde ze in de film 'Trading Places'. Ze speelt daar een hoertje dat Dan uit de put haalt. Een heel ander karakter speelt Jamie Lee in de thriller 'Mother's Boys'; hier is het een échte bitch!

In de film 'Halloween H2O', grijpt ze weer terug naar haar verleden. Of dat nu een goede beslissing is, daar zijn de geleerden het nog niet zo over eens...Haar laatste wapenfeit is een film met Pierce Brosnan, maar die ken ik nog niet.

Kijk voor een volledig overzicht van haar werk op: internet movie data base

 

        

                               

               

       

         

           

terug naar de vorige pagina