sean connery


 

Thomas Sean Connery, geboren 25 augustus 1930, in Edinburgh. De vrouwen vallen nog steeds in katzwijm voor hem. Een man dus met een ongelofelijk charisma en uitstraling, want welke man van zijn leeftijd kan zich nog steeds één van de interessantste en sexy mannen van nu  noemen...

Als zoon van een vrachtwagenchauffeur ging hij op zijn 13e van school. Schopte het tot de 3e plaats bij de 'Mr. Universe' verkiezingen van 1953 en diende 12 jaar in de marine.

Dat Sean bekend is geworden door zijn vertolking als '007' hoeft geen toelichting, maar daarnaast heeft hij in meer dan 60 films gespeeld!!

Sean Connery

Sean weet als geen ander kracht met wijsheid en mysterie te combineren. Meestal zit hij dan ook bij de 'good guys'.

Van de lange reeks films wil ik er een aantal noemen die me zijn bijgebleven: The Name of the Rose, The Presidio, The Hunt for Red October, First Knight, The Rock, The Avengers, Entrapment. 

Naast zijn films zet Sean zich ook in voor 'zijn' Schotland. Hij is lid van de Scottisch National Party, heeft samen met Jackie Stewart een fonds opgericht om de studies van Schotse kinderen te financieren en besteedt veel geld aan de instandhouding van het Scottish National Theater. Als het aan Sean lag was Schotland allang onafhankelijk van Groot-Brittannië geworden... Ondanks zijn koppigheid heeft hij dan eindelijk de titel 'Sir' gekregen.

Kijk voor een volledig overzicht van zijn film op: internet movie data base

 

 

            

terug naar de vorige pagina