entrapment


 

Entrapment, van regisseur Jon Amiel ( 1999)        

Meesterkunstdief wordt te hulp gevraagd door jonge kunstdievegge voor de 'kraak van de eeuw'.

Mac (Sean Connery) heeft het aardig voor elkaar. Hij heeft een flinke kunstverzameling bij elkaar 'gespaard'. Verzekeringsagente Virginia ( Catherine Zeta Jones) lijkt geobsedeerd door deze meesterdief en krijgt het voor elkaar om met hem kennis te maken. Ze speelt dat zij zelf ook een kunstdief is en volgt de al wat oudere Mac. Deze heeft meteen in de gaten dat hij gevolgd wordt en verrast haar op haar hotelkamer. Gin(kort voor Virginia) stelt voor om samen met zijn hulp een Chinees masker te stelen...

Het masker blijkt een testje voor het grotere werk een millenniumkraak in Kuala Lumpur! 

In Mac's kasteel wordt er druk geoefend op de bewegingen en we krijgen goed zicht op het prettige figuur van Zeta Jones. Connery speelt de meedogenloze meester, maar toch breekt hij al snel zijn eerste regel: krijg nooit een persoonlijke band met een zakelijke partner. 

In deze film is niets wat het lijkt en meer zeg ik niet!

Dat de oudere Mac gevoelens zou krijgen voor de veel jongere Gin lag voor de hand. Mooie special effects, stunts en mooie acteurs; wat wil je nog meer?

Alles bij elkaar opgeteld vond ik 'The Thomas Crown Affair' beter in elkaar zitten, maar 'Entrapment' is een goede actiefilm!

 

 terug naar de vorige pagina