bloeiende maagden: lege maag


 

Lege Maag, van de Bloeiende Maagden.

Wat is dit? Is het cabaret? Is het toneel? De vele stadia van bewustwording worden op een zeer originele manier belicht in dit cabareteske toneelstuk van twee jonge vrouwen.

Een engel richt een betoog tot haar meester om weer terug te komen in het aardse leven. Ze wil ruiken, proeven, voelen en vooral alles intens beleven. Dat is wat ze nu mist!

Het decor doet denken aan een bordeel; er ligt een enorm bed in de ruimte en er is een pisbak en een douche. Verder staat er van alles in de keuken: melk, vla, yoghurt, cornflakes. Noem maar op.

We zijn beland in de televisieshow 'Lege Maag' waarin een gastvrouw(gespeeld door Ingrid) de wens van een gast gaat vervullen. Motto van de show is dat ze 'all the way' gaan; "er is geen terug"! De gastvrouw stelt zich voor als Miranda. Ze is conservatief, preuts en vooral geremd. Ze schrikt zich helemaal een ongeluk als ze het decor ziet, want het is meteen duidelijk voor haar waar de show/wens over zal gaan! Haar gaste is de engel(Minou) van zojuist. Ze is binnengelaten in het aardse en wil nu dus van alles meemaken. Ze wil voelen, ze wil ruiken, proeven; kortom als een baby alles voor de eerste keer meemaken. En of dat gaat gebeuren!

Het thema van vanavond is dus seks en de gastvrouw moet het de kijkers naar de zin maken, lees zo geil mogelijk maken. De ex-engel vindt alles prima. "Je kunt nog terug, hoor"? Nee, hoor! 

De aanwijzingen worden per telefoon doorgegeven en betreft de eerste een onschuldige striptease, gaandeweg wordt het harder en intenser! Doet Miranda heel voorzichtig en gemaakt haar kleren uit. Bij de engel is er geen schaamte en ze stort zich er dan ook letterlijk in. Ze staat binnen drie tellen in haar blootje en geneert zich nergens voor! Je ziet dat ze overal van geniet. Als ze een glas Spa Blauw drinkt geniet ze hier zo van, dat het lijkt of ze er een orgasme van krijgt! Over orgasmen gesproken... Zodra de engel Miranda heeft geroken, is ze meteen verliefd en laat dit ook duidelijk merken: als een loopse teef rijdt ze tegen de benen van Miranda aan. 

In het vervolg van de show krijgen de dames nog een aantal opdrachten en we zien dat zowel de duffe gastvrouw als de ex-engel zich bewust worden van hun lichaam, gevoelens en emoties.

De beleving van de engel is zo intens dat ze Miranda meesleurt en ook zij wordt zich bewust van haar meest primitieve emoties en behoeften. Als beide vrouwen deze ontwikkeling hebben doorgemaakt is er weer ruimte voor plezier en tegen het einde van de show is het toneel één grote bende van vla, appelmoes, crème en weet ik niet wat...

De aankondigingen had ik wel gelezen, maar verder had ik het over me heen laten komen. Nog in de foyer het foldertje gelezen waarop te lezen staat dat de show het houdt tussen een wetenschappelijk betoog en een goede pornofilm... Huh? Wat moet je hier nu mee? Nu staan de dames Bloeiende Maagden erom bekend dat ze vaak tegen heilige huisjes aan schoppen zelfs flink provoceren, dus je weet dat je geen recht-toe-recht-aan cabaretvoorstelling gaat bekijken. Achteraf las ik in recensies termen als "grove seks" en "Yab Yum in het theater", maar dat was het zeker niet. Voor mij was de show een échte ervaring, komisch, intens en soms zelfs benauwend; zo'n gevoel dat je niet echt op je gemak voelt. Je ervaart het puur en rauw en dat is wat de vrouwen ermee bedoelen volgens mij.  Dat Minou en Ingrid het grootste deel in hun blootje rondlopen, zie je na een tijdje niet meer. Ik las dat ze er niet omheen konden met zo'n thema, maar ik geef het je te doen: een uur lang in je blootje rondlopen op toneel voor honderden mensen! De ontwikkeling die de engel doormaakt: van puur en ongegeneerd, naar terughoudend en behoudend. Miranda dan, van geremd en gefrustreerd naar volkomen losgeslagen en vrij. Prachtig! Dat je in de loop van de show met emoties wordt geconfronteerd die bij jezelf ook voorkomen( of niet) zorgt ervoor dat het een soort spiegel wordt: je zit naar jezelf te kijken! Op een gegeven moment kijk je naar de meest primitieve behoeften van een mens!  En dat vinden een heleboel mensen niet leuk! Er waren zelfs mensen weggelopen uit de voorstelling. Ik moest een beetje denken aan de eerste uitzendingen van "Sex voor de Buch". Iedereen vond het walgelijk, maar iedereen had gekeken! 

Dus als je ervan houdt de zaken puur en intens te ervaren, niet bang bent met jezelf te worden geconfronteerd en niets hebt tegen twee blote vrouwen die de hele voorstelling al hoppend en springend over het toneel gaan, dan is dit zeker een aanrader. Zoniet, thuis blijven!

 terug naar de vorige pagina