Persconferentie Miss Congeniality 2


 

Na een klein foutje in de berekening ( ik had de Oude met de Nieuwezijdse Voorburgwal verwisseld ) arriveer ik om tien voor twee in het Grand Hotel. De mensen van Warner Brothers heten me welkom en melden dat de conferentie om half drie zal beginnen.

Vooraf is er bij de collega's zoiets van " wat moeten we in hemelsnaam voor vragen bedenken, bij deze film?", Toch is iedereen braaf bezig met zijn kladblokje en pen. Zelf heb ik in de trein even gestudeerd op een interview dat Sandra Bullock begin maart heeft gegeven in Amerika. Dus ik ben voorbereid.

Copyright: Warner Brothers NL

Om tien over half drie is het dan zover: René Mioch introduceert de hoofdrolspeelster en producente van de nieuwe film van Warner Brothers: Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous. Sandra Bullock ziet er heel charmant en sexy uit in een wit doorschijnend ensemble. Relaxed neemt ze plaats aan de tafel en hoort de vragen aan van de diverse persmensen. Duidelijk is dat Sandra Bullock geen Hollywood Diva is, maar een 'gewone' vriendelijke persoonlijkheid.

Er is een vraag waarom 'we'  de laatste tijd niets van haar zien of horen. Sandra antwoordt dat ze heel erg bezig is met van alles en nog wat. Ze is heel druk met een sitcomshow in Amerika en met produceren. Ook komen er twee nieuwe films aan.

Sandra Bullock op de Rode Loper

Miss Congeliality 2 wordt door haar zeker niet gezien als 'alweer'  een sequel op deel één. In tegendeel: iedere film ziet ze als een nieuw project. Een project dat met de juiste mensen op de juiste plekken kan uitgroeien tot iets moois. Deze film gaat over vriendschap en respect. Gracie en Sam starten op verschillende punten, maar uiteindelijk willen ze allebei hetzelfde: respect.

Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor haarzelf, want daar gaat het om, dat mensen je in je waarde laten en je je ding laten doen!

William Shatner, bij ons beter bekend als Captain Kirk, kent ze als een zeer ervaren, stabiele en vooral normale persoon. In de film is zijn rol heel klein, maar kennelijk achter de schermen heel belangrijk.

Als haar leeftijd wordt genoemd en ze een compliment krijgt dat ze er goed uitziet voor iemand van veertig, zegt ze dat leeftijd niet belangrijk is voor haar. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je er op het scherm goed uitziet, maar het gevoel zit van binnen en het ligt ook aan een goede visagiste. Humor houdt haar jong en actief en is dus heel belangrijk. Door het interview heen maakt ze constant grapjes. " De Duitse douane heeft haar meteen door als ze probeert worstjes te smokkelen" . Dus dat doet ze nu niet meer. We worden wel uitgenodigd om haar de nodige worstjes te sturen.  Ook is ze dol op kaas en het cadeautje dat ze krijgt wordt zeer gewaardeerd.

Sandra in de spotlights

Ze vindt zichzelf geen feministe, maar een humanist. De film steekt een beetje de draak met de maatschappij. Over hoe alles in zijn werk gaat. Niet alleen de Amerikaanse, maar elke maatschappij. Dat uiterlijk toch heel belangrijk wordt gevonden. Niet voor niets speelt de film af in Las Vegas, dé stad van de glitter en glamour! Ook is het een beetje een ' female buddy'  film. Ze geeft toe dat zij dit aspect in de film heeft geschreven. Het feit dat Gracie en Sam met elkaar optrekken en uiteindelijk het opnemen voor elkaar; dat is een mooi item.

Sandra houdt niet van zingen " you should hear me singing". Komend uit een muzikaal gezin, is dat toch een beetje vreemd. Maar ze houdt wel van dansen!

Wat verder nog naar voren kwam was natuurlijk de film ' Million Dolllar Baby' , want er wordt van alle kanten geschreven dat Sandra Bullock eigenlijk de rol van Hillary Swank  zou moeten hebben, maar ze zou hem hebben afgeslagen. De werkelijkheid ligt iets anders: jaren geleden lag het idee er al om een film te maken met een vrouwelijke bokser, maar het kwam niet van de grond. Dus iedereen is verder gegaan en toen, jaren later, Clint Eastwood met het idee aan de slag is gegaan, is de film wel van de grond gekomen. Veel mensen, waaronder Sandra waren toen alweer met andere zaken bezig.

Sandra in gesprek met AT5

Sandra vindt zowel acteren als produceren leuk. Het geeft allebei een kick; alleen is de kick niet dezelfde!

Ze heeft niet écht nagedacht over de toekomst, maar wel dat ze actief bezig wil zijn met leuke mensen om zich heen en mooie dingen maken. " Het gaat erom dat iets je enorm bang maakt, en dan wordt het iets moois"

Op de vraag wat ze ervan vindt dat veel mensen haar nog zien als " the girl next door" , antwoordt ze heel cool, dat iedereen een girl next door heeft. Als mensen dat in haar zien is dat prima! Op de vraag waarom ze nog niet is getrouwd, speelt ze meteen de vraag door aan de journalist: " Ben jij dan getrouwd?" Hier is ze dus duidelijk niet mee bezig.

Dat ze toch wel met uiterlijk bezig is, blijkt uit een aantal antwoorden en uit het antwoord op mijn vraag. Ik geef haar een compliment en zeg dat ik ook veertig ben, maar dat zij er beter uit ziet. Nou, zegt ze,  zo zie ik er dus niet altijd uit. Je moet me 's morgens eens zien als ik uit bed kom ! En heel belangrijk is haar team van mensen om haar heen die de kleren verzorgen en de make-up; die maken het plaatje compleet!

De laatste vraag gaat over wat ze van Amsterdam vindt. In de drie uur dat ze in Amsterdam is, zijn haar de diverse gevels opgevallen. Het antwoord vanwaar die diversiteit moeten de Nederlanders helaas schuldig blijven, maar gelukkig is er een Vlaamse collega die het antwoord weet.

Op de weg naar de uitgang krijgen we allemaal een roze tasje mee naar huis van Warner Brothers, met onder andere de soundtrack van de film. Dus dat is niet verkeerd. Niet dat ik met het roze tasje heb gelopen, want gelukkig had ik mijn rugzak bij me!

In de avond is de première in Tuschinsky, met natuurlijk de nodige gasten. Door het verslag heen staan wat foto's en hieronder nog wat BN'ers.

Georgina Verbaan was ook van de partij met haar vriend Een stralende Inge de Bruijn

 

 

   

terug naar de specials