you kill me

 


 

You Kill Me,  van regisseur John Dahl (2007)

Een huurmoordenaar kan zijn beroep niet meer uitoefenen door zijn alcoholprobleem en wordt weggestuurd door zijn 'familie'. In het verre Westen probeert hij de zaken op een rijtje te krijgen.

Frank Falenczyk ( Sir Ben Kingsley ) is de hitman van de Poolse maffia in Buffalo. Hij moet ervoor zorgen dat een Ierse maffiabaas uit de weg wordt geruimd. Daarin mislukt hij en omdat het de zoveelste keer is dat hij de boel verknoeid, wordt hij naar San Francisco gestuurd. Hier wordt hij door een 'familielid' in de gaten gehouden.

Als eerste moet Frank naar de plaatselijke AA om deel te nemen aan een programma om van zijn verslaving af te komen. Vervolgens krijgt hij een baantje als aflegger in een rouwcentrum. Dit gaat Frank goed af, want hij is bekend met de doelgroep! In het rouwcentrum ontmoet hij de bijzondere Laurel ( Tea Leoni ). Deze grenzenloze vrouw is niet zo onder de indruk van Frank z'n beroep. Goed, even slikken dan !

Ondertussen gaat het in Buffalo niet zo goed. Hier hebben de Ieren de touwtjes in handen genomen en dat komt eigenlijk omdat Frank toen de tijd zijn werk niet goed had 'afgemaakt'. Het knaagt allemaal. Natuurlijk vinden we Frank nog een aantal keren op straat als hij er niet in is geslaagd van de fles af te blijven, maar zo gaat dat!

Of het Frank lukt om orde op zaken te stellen is te zien in deze best wel grappige film.

Ik had hem al in Vlissingen gezien vorig jaar en nu de tweede keer moet ik toegeven dat Ben Kingsley leuk is als moordenaar met een alcoholprobleem... 

 

  terug naar de vorige pagina