y tu mama tambien


 

Y Tu Mamá Tambien, van regisseur Alfonso Cuarón (2001)

Mexicaanse roadmovie waarin twee pubers en een tien jaar oudere Spaanse door Mexico rijden op zoek naar het ideale strand.

Julio en Tenoch, allebei zeventien, allebei pubers en allebei hartstikke geil. Maar gelukkig zijn er ook vriendinnetjes waar de heren hun lusten op kunnen 'botvieren'. Nu is het alleen zo dat de vakantie nadert en de vriendinnetjes naar Europa gaan en de jongens alleen achterlaten. Vanzelfsprekend wordt er innig afscheid genomen en trouw gezworen. Mooie scène als een van de heren naar boven wordt geroepen om te helpen zoeken naar het spoorloze paspoort. Heel snel wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om een wip te maken, maar dan komt moeder opeens binnen... Oeps; coïtus interuptus!

De twee vrienden hebben een soort pact met elkaar gesloten, waarin een aantal regels staan, zoals bijvoorbeeld niet met elkaars vriendin klooien. De heren maken kennis met de oudere en rijpere Luisa, de vrouw van een neef. Als geintje maken de drie een afspraak om naar het mooiste strand van Mexico te gaan. Maar als Luisa wordt bedrogen door manlief, besluit ze voor zichzelf te kiezen en te pakken wat er te pakken valt. Ze belt de jongens op en neemt het aanbod alsnog aan. De drie gaan in een geleende bak op zoek naar Boca del Cielo. Of dat nu bestaat of niet, daar hebben de heren geen idee van natuurlijk, want hun motieven zijn duidelijk. Maar zijn die van Luisa dat ook...?

Als snel wordt er over seks gesproken en het duurt niet lang of Luisa verleidt eerst de een en dan de ander. En dit blijft niet zonder gevolgen...

Mooie snelle film met veel seksscènes, maar ik vond dit niet storend. De seks die we te zien krijgen is eerlijk. Prachtige scène is bijvoorbeeld als de jongens wakker worden in één bed naast elkaar en ook nog eens naakt; je ziet de afschuw en weet wat ze denken! Je ziet de jongens bijvoorbeeld masturberen op de duikplank van een zwembad en niet zoals in bijvoorbeeld 'American Pie', om maar eens wat te noemen, dubbelzinnige suggererende beelden. De scènes wordt opgenomen in het geheel en dienen een hoger doel, want de film gaat eigenlijk over principes, trouw, eer, trots en pijn.

Het bekijken meer dan waard!

 terug naar de vorige pagina