wonder boys


 

Wonder Boys, van regisseur Curtis Hanson (2000) 

Professor zit in een 'writer's block' van zo'n 7 jaar en probeert een weekendje te overleven in zijn chaotische wereldje dat op instorten staat.

Zomaar een weekendje uit het leven van Professor Tripp (Michael Douglas). Hou je vast...

Zijn vrouw verlaat hem, zijn maîtresse vertelt hem dat ze zwanger is van hem, zijn uitgever zeurt zijn kop gek over een manuscript dat al jaren geleden af had moeten zijn, een studente doet meer dan vriendelijk en een excentrieke student sleurt de arme professor overal mee naar toe...

Dit zijn in het kort de krachttermen over deze geweldige film met Michael Douglas in de hoofdrol naast Tobey Maguire en verder zien we nog Robert Downey Jr. , Frances Mc Dormand en Katie Holmes voorbij komen. Niet niks dus!

Ontzettend goede film met hele goede momenten. Wat dacht u van Michael Douglas in een roze duster met een joint in zijn hand... Of Tobey Maguire die een obsessie heeft voor Marilyn Monroe en haar bontjasje steelt van een vriend van de professor. De twee ( Douglas en Maguire) zijn aan elkaar gewaagd en we zien ze dan ook naar elkaar toe groeien. Wonderboy steunt wonderboy.

Geweldige film!

 

 terug naar de vorige pagina