wonder woman

 


 

Wonder Woman, van Patty Jenkins (2017)

Diana, de Amazone uit een andere wereld wordt meegesleurd naar de Eerste Wereldoorlog, waar ze hoopt haar grote vijand te kunnen doden.

In hedendaags Parijs is Diana (Gal Galdot) op weg naar het Louvre. Er stopt een bestelbus (van) van Wayne Enterprises. Een medewerker overhandigt een koffertje met daarin een zwart-wit foto van Diana, met een groepje mannen, in oorlogskledij.  Bij de foto zit een brief van Bruce Wayne. Hij vraagt of hij het verhaal achter de foto een keertje mag horen.

Dan gaan we terug naar de tijd dat Diana een klein meisje was, en opgevoed door haar moeder en tante om strijder te worden. We krijgen ook mee hoe dit paradijselijke eiland en haar bewoners zijn ontstaan. In eerste instantie beschermt haar moeder Hippolyta (Connie Nielsen) haar, maar naarmate ze ouder wordt beseft dat Diana de uitverkoren strijder is die de Amazones kan beschermen. Ze vraagt haar zus, Antiope (Robin Wright), om haar zo hard en streng mogelijk te trainen zodat ze zelfs sterker wordt dan zij. Maar het geheim mag ze nooit te weten komen.

Ineens zien we een volwassen Diana. De plotselinge komst van de Britse piloot en spion, Steve (Chris Pine), zorgt ervoor dat de Amazones worden belaagd door de Duitsers. Met pijl en boog kom je een heel eind, maar kogels zijn toch wat verwoestender. Diana besluit met de piloot mee te gaan om de oorlog van alle oorlogen te beŽindigen. Daarvoor moet ze eerst nog even een verandering doormaken naar Wonder Woman. Gewapend met zwaard en schild komt ze terecht in de wereld van de Eerste Wereldoorlog en maakt kennis met nare mannen met hele vervelende plannen.

Naast Batman en Superman maken we kennis met een ander karakter uit de club van DC Comics, Wonder Woman. En het is een indrukwekkende introductie.

Ik heb de film in 3D bekeken en die was zeer zeker de moeite waard. Maar ook in 2D valt er genoeg te zien en genieten in deze film waar de Amazones hun intrede doen. En waar karakters uit verschillende werelden elkaar helpen en naar het leven staan. Want ook hier het duidelijk wat goed en kwaad is. Maar er zitten leuke plottwisters in, die je tot het laatst op het puntje van je stoel laten zitten. De film is wel bijna 2,5 uur, maar meer dan de moeite waard. Zorg wel dat je een lekkere comfortabele stoel hebt ! 

 

  terug naar de vorige pagina