wolke 9 ( cloud 9 )


 

Wolke 9, van regisseur Andreas Dresen (2008)

Een hele mooi liefdesverhaal van een vrouw van in de zestig.

Inge ( Ursula Werner ) is al een hele tijd gelukkig getrouwd met haar man, Werner. Om een centje bij te verdienen verstelt ze kleren. Dan komt daar ineens een man aan de deur met de vraag om zijn broek te verstellen en er gebeurt iets met Inge. Ze is verliefd ! In tegenstelling tot wat ze normaal doet, brengt ze nu de broek bij zijn eigenaar en dan ontvlamt er een enorme passie.

De wereld van Inge is geheel roze geworden, want ze is verliefd ! Verliefd op een oudere man, want haar vriendje is in de zeventig! Karl is fris en kwiek en houdt van de natuur! Dat wil Inge ook wel. Met haar man is het enige uitje met de trein rijden, want dat vindt hij zo leuk. Als Inge het aan haar dochter vertelt, verklaart ze haar voor gek. Maar hoe vertelt ze het haar man...?

Wolke 9 toont dat veel ouderen nog niet uitgeblust zijn. Inge voelt zich weer als een jonge meid met echte vlinders in haar buik. Eerst denkt ze dat het niet kan, maar later is er geen ontkomen aan. Het leven is prachtig ! Toen ik deze film zag was ik meteen onder de indruk van de oprechtheid die er uit spreekt. Je ziet een ontzettend geile vrouw van dik in de zestig een man van in de zeventig bespringen. Dan is het wel even schrikken, maar wat je ziet is wel écht en zeer realistisch. Petje af voor Andreas Dresen die een prachtige film heeft gemaakt over de liefde en passie in de derde generatie.

Aanrader! ( Ik lees net dat ie op dvd uit is april 2009 )

 terug naar de vorige pagina