wolf


 

Wolf, van regisseur Mike Nichols (1994)

Will Randall (Jack Nicholson) werkt bij een uitgeverij als ' senior editor'. Hij is onderweg naar huis 's- avonds als hij een dier schept op de weg.
Het dier lijkt op een wolf, maar is gelukkig dood. Tenminste dat denkt hij. Wanneer hij probeert het dier te verslepen richt het dier zich op en bijt Will plotseling in zijn hand.
(mijn vriendin ging een een halve meter van de bank toen dat gebeurde ! ) Thuis gekomen gaat Will naar de dokter en krijgt een injectie tegen rabiës .

Op zijn werk krijgt hij te horen dat hij overbodig is geworden. Zijn pupil (James Spader) krijgt zijn baantje. De volgende morgen gebeurt er iets vreemds.
Will's zintuigen zijn heel erg verscherpt. Zo ruikt hij dat zijn collega drank op heeft en leest hij ineens zonder bril !
Langzamerhand lijkt het erop dat Will op een wolf gaat lijken, met alle gevolgen van dien...

Er is natuurlijk maar één acteur die deze rol kon spelen en dat is Nicholson.
Prachtige karakterrol van de door het leven getekende cynische senior-editor die door de beet van een wolf meer zin in het leven krijgt.

Michelle Pfeiffer speelt de dochter van de baas die geïntrigeerd raakt en verliefd wordt op Will. Verder spelen onder andere mee, Christopher Plummer en Kate Nelligan.

Spannend tot op de laatste minuut met mooie ondersteunende muziek van Ennio Morricone.

 

 terug naar de vorige pagina