we're the millers


 

We're The Millers, van Rawson Marshall Thurber (2013)

Om een grote schuld af te betalen verzint een kleine wietdealer een plan om drugs te gaan smokkelen over de Mexicaanse grens.

David (Jason Sudeikis ) is de wietdealer in Denver en het gaat altijd goed. Totdat hij compleet beroofd wordt en bij zijn baas met een enorme schuld zit. Hij mag om zijn schuld in te lossen naar Mexico gaan om 'wat' drugs op te gaan halen en houdt er zelfs flink wat aan over!

Appeltje eitje ! Toch? Of niet. Nee, natuurlijk niet. Dan bedenkt hij een plan waarin hij zijn buurjongen, Kenny,  een meisje van de straat, Casey,  en zijn buurvrouw de stripper, Rose, meeneemt in een camper als modelgezin. En wie verdenkt nu een modelgezin op smokkelen?

Zo gezegd, zo gedaan. Het kost David wat overredingskracht en geldtoezeggingen, maar dan gaat de reis van start. Een buurjongen die door zijn ouders is verlaten, een straatsletje dat alles voor geld doet en zijn ontzettend charmante buurvrouw die stript voor geld in een club. Een bont gezelschap.

In Mexico blijkt bij de drugsbaron dat het toch wel om iets meer drugs gaat als 'een beetje'. Heel de camper, en die is groot, wordt ermee gevuld. The Millers zijn klaar voor de terugreis. Een hele lange terugreis met veel onverwachte wendingen!

De publiekstrekker is toch wel Jennifer Aniston, die in deze film een ontzettend hete striptease uitvoert. Maar eigenlijk is het een lekker zootje ongeregeld bij elkaar en ze moeten voor de buitenwereld doen of ze een gezinnetje zijn. Gaandeweg merk je echter dat zowel de kinderen als de volwassenen dit element eigenlijk heel erg missen en de band willen verstevigen. Dus een gezin met bescherming en zekerheden. Beetje Amerikaans, dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is. Maar stuk voor stuk zijn het individuen die dit begrip helemaal niet kennen. En dan komen ze in allerlei hilarische situaties terecht waaronder de ontmoeting met de familie Fitzgerald, ook in een camper.

Ik heb me prima vermaakt bij deze film en ga hem zeker nog eens bekijken al was het alleen maar om de striptease van Jennifer Aniston ;-)

 

 

 terug naar de vorige pagina