vochtige streken


 

Vochtige Streken, van David Wendt (2013)

Komisch drama, naar de Duitse schandaalroman van Charlotte Roche, waarin de brutale en speelse Helen haar best doet het ene na het andere taboe te doorbreken. 

Helen Memel is een speels, nieuwsgierig en behoorlijk taboeloos meisje. Ze woont in Duitsland bij haar moeder en broertje. Haar ouders zijn gescheiden en af en toe brengt ze haar vader een bezoekje. Dat doet ze zonder aan te bellen of kloppen, zodat ze hem in actie ziet met zijn nieuwe vlam. Helen's vader zit in zijn penopauze. Tja. Het gaat dus niet echt lekker tussen beide ouders, maar toch wil Helen dat ze ooit weer bij elkaar komen.

Ze krijgt een hartvriendin, waarmee ze de straten van het stadje onveilig maakt. Corinna is een leuk meisje, maar valt op de verkeerde jongens. De meisjes experimenteren ook met elkaar.

Sinds haar kindertijd heeft Helen last van aambeien. En dat is lastig. Helemaal als ze ook nog eens naar intieme delen te grondig wil scheren. Het gaat mis en ze moet naar het ziekenhuis. Na onderzoek, besluit de chirurg te opereren.  Ze krijgt een verpleger, Robin. Helen vindt hem wel leuk en daagt hem uit. Dat een verpleegster zijn vriendin is, maakt het alleen maar leuker. Zo vraagt ze hem een foto van haar wond te maken. Natuurlijk net iets te dichtbij.

Na de operatie moet de wond helen. Dus moet Helen het rustig aan doen. Maar eigenlijk dient haar ziekenhuisbezoek een hoger doel. En dat is haar ouders bij elkaar brengen...

De prettig gestoorde Helen maakt er een feestje van. Ze provoceert, masturbeert, heeft lak aan vaginale hygiëne, en aan allerlei regels. Zoals ze zelf zegt, lopen bij haar werkelijkheid en fantasie of dromen een beetje door elkaar. En dat is ook duidelijk te zien. Het is net of je naar een stripverhaal kijkt. De intieme scènes zijn eerder komisch als shockerend.  Naar het boek van Charlotte Roche, dat voor flink wat reuring zorgde in Duitsland. Zeker de moeite waard om even te bekijken. De film dan ;-)
terug naar de vorige pagina