vicky cristina barcelona

 


 

Vicky Cristina Barcelona, van Woody Allen

Twee hartsvriendinnen gaan twee maanden naar Barcelona en ontmoeten een kunstenaar met een nogal bijzondere band met zijn ex. De twee vrouwen krijgen elk een affaire met de kunstenaar die hun werelden op zijn kop zet.

Vicky ( Rebecca Hall ) is een intelligente, rationele, maar ook verloofde vrouw. Zij wil deze zomer haar master Catalaans halen in Barcelona. Cristina ( Scarlett Johansson ) is haar tegenpool. Deze vrouw is zeker niet dom, maar laat zich meer door haar passie leiden.

De twee vrouwen worden uitgenodigd door vrienden van de familie van Vicky en worden meegenomen door de mooie stad en haar cultuur. Zo komen ze ook op een feestje waar kunstenaars zijn. Cristina heeft haar oog laten vallen op Juan Antonio ( Javier Bardem ) Volgens zeggen, een passionele man die zijn ex heeft neergestoken. Diezelfde avond zitten de twee vrouwen aan tafel in een restaurant en daar zit Juan Antonio met een stel vrienden. Cristina heeft oogcontact en de Spanjaard komt naar hun tafeltje en probeert de vrouwen te verleiden. Hij nodigt de twee uit om met hem weg te gaan het weekend om met zijn drieŽn lekker te eten, genieten en te vrijen. Vicky reageert als door een wesp gestoken "wie denkt hij wel niet dat hij is"... Maar haar vriendin vindt het wel een interessant aanbod. En zo vertrekken ze naar Oviedo.

Juan Antonio neemt de vrouwen overal mee naar toe en verwent ze met stijl. Dan komt de avond en natuurlijk wil hij naar bed met de vrouwen. Cristina gaat op zijn uitnodiging in, maar de nacht verloopt toch niet helemaal zoals gepland. De dagen daarop is het Vicky die smelt voor de charmes van Juan Antonio. Het wordt nog ingewikkelder als ook de ex van Juan ten tonele verschijnt....

Een leuke Woody Allen film, met Scarlett Johansson een beetje als een neurotische sensuele uitvoering van Allen. Veel oog voor de stad Barcelona met zijn prachtige beelden en gebouwen. Een speelse film waarin er een soort driehoeksverhouding ontstaat tussen twee vrouwen en een man. Deze verhouding is alleen in stand te houden als die zo blijft. Penelope Cruz speelt een voortreffelijke rol als de ex van Juan Antonio. De passie spat van het scherm af als de twee ruzie maken, maar ook als ze het weer goed maken. Meer ga ik er niet over vertellen...gewoon gaan bekijken deze film !

 

 

  terug naar de vorige pagina