upside of anger


 

Upside of Anger, van regisseur Mike Binder (2005)

Het leven van de moeder van vier dochters verandert compleet, als haar man er vandoor gaat met zijn secretaresse. Ze probeert hem te vergeten met alcohol. Haar dochters zijn al in de leeftijd dat ze weten wat er aan de hand is, en zijn het niet eens met de acties van hun moeder. Dan komt er een man in hun leven die net als hun moeder het een en ander heeft meegemaakt, maar hier anders mee omgaat. 

Terry Wolfmeyer ( Joan Allen ) was een sterke, intelligente vrouw, totdat haar man zomaar bij haar is weggegaan. "Hij zal wel met zijn Zweedse secretaresse mee zijn gegaan naar Zweden". Ze heeft vier dochters, die best voor zichzelf kunnen zorgen. Terry heeft haar toevlucht genomen tot de wodka. Ze is een échte alcoholiste geworden. Ze ligt de hele dag in bed en de rest van de wereld kan haar geen bal schelen. Jammer want haar dochters hebben ook zo hun problemen en willen hun oude moeder terug.

Dan komt Denny, hun buurman, in haar en hun leven. Denny ( Kevin Kostner ) was vroeger professioneel baseballer en nu is hij diskjockey bij het plaatselijke radiostation. Hij is ingehuurd om over baseball te praten, maar vertikt het. Wel verkoopt hij ballen met zijn handtekening erop. Op een dag staat hij aan de deur bij Terry met een biertje in zijn hand en sindsdien is hij in het leven van zowel moeder als de dochters gekomen. Hij bezorgt één van de dochters een baantje bij zijn radiostation en langzamerhand gaat de relatie met Terry ook beter.

Upside of Anger is een film over alcolisme, maar in het bijzonder over de mensen. Sommigen verliezen elk besef van werkelijkheid en anderen redden zich aardig. Films met Kevin Kostner heb ik zoveel mogelijk gemeden, maar dit is er een om te gaan zien. Hij speelt steengoed en ook de performance van Joan Allen is goed. Het zou zo Charlotte Rampling kunnen zijn. De regisseur speelt zelf ook nog mee als de baas van Denny. Er zit ook nog een verrassend element op het eind van de film, maar of dat zo bijzonder voor de film is....

 terug naar de vorige pagina