unbreakable


 

Unbreakable, van regisseur M.Night Shyamalanvan (2000)

Hé, die regisseur, dat is dezelfde als die van 'The Sixth Sense', toch? Jawel, helemaal goed! Je kunt dat ook goed zien in de film, maar toch is ie weer anders.

Het verhaal gaat over David Dunn ( Bruce Willis) een beveiligingsbeambte in een stadion. Hij is de enige overlevende van een treincrash, die overigens niet in beeld komt( wel de aanloop en die is maar wat spannend!). Sterker nog, hij heeft er niets aan over gehouden. Thuis loopt het allemaal niet zo lekker. Hij slaapt niet naast zijn vrouw meer en het duidelijk dat David in een crisis zit. 

Zijn leven verandert wanneer hij in contact komt met stripverzamelaar Elijah Price. Deze man lijdt aan een bottenziekte. Hij is zogezegd het tegenovergestelde van David en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Elijah wil weten van David of hij überhaupt wel eens ziek is geweest... David snapt er eerst niets van, maar toch blijft het hem bezig houden.

Als hij op zijn eigen manier op onderzoek uitgaat blijkt wel degelijk dat David bijzondere krachten heeft die mensen kunnen redden... En hoe dat verder gaat moet u maar gaan bekijken.

Het einde van het verhaal heeft nog een hele mooie verrassing in petto!

Ik vond het persoonlijk een goede film met een hele verrassende wending. Een film die je nog eens moet bekijken om alles beter te begrijpen. Net zoals 'The Sixth Sense', dus.

 

 terug naar de vorige pagina