una noche con sabrina love


 

Geregiseerd door Alejandro Agresti, is deze film één van mijn favorieten van het laatste Filmfestival in Rotterdam. ( film is uit 2000, maar ik heb het over filmfestival van 2001)

Een jongensdroom wordt werkelijkheid voor de 17jarige Daniel: hij wint een gedichtenwedstrijd van een pornotelevisiezender en de hoofdprijs is, u raadt het al: een nacht met de ster doorbrengen. Sabrina Love deed me een beetje denken aan de rijzende ster Kim Holland. Ze is ervaren en niet echt moeders mooiste. Maar ze heeft wel een enorme uitstraling. Ze wordt trouwens gespeeld door Cecilia Roth.

Enfin, Daniel trekt per bus, vrachtauto, zwemmend en liftend naar de hoofdstad om zijn 'prijs' in ontvangst te nemen. Daar aangekomen blijkt dat hij gewoon een afspraak moet maken en maandag terug mag komen. Ja maar... Helaas, de deur is al dicht. Dan besluit Daniel maar op bezoek te gaan bij zijn broer. Deze woont bij een oudere vrouw in die hem volledig onderhoudt. Hoe noemen wij dat ook weer?

De naïeve Daniel ontmoet een aantal mensen die hem toch één en ander bijbrengen en de nacht met Sabrina Love was heel mooi en onvergetelijk, maar Daniel heeft veel meer geleerd in de grote stad...

Mooie, leuke en soms ontroerende film. Mocht ie nog in de bioscoop komen dit jaar( of langs komen op tv), zeker het bekijken waard!

 

 

            

 terug naar de filmpagina