two weeks notice


 

Two Weeks Notice, van regisseur Marc Lawrence (2002)

Onhandige felle milieuactiviste en advocaat komt in contact met ego´stische zakenman. Het zijn elkaars tegenpolen, maar toch worden ze op de een of ander manier tot elkaar aangetrokken.

Lucy Kelson ( Sandra Bullock) ligt in het begin van de film op de grond om zo het afbreken van een gebouw tegen te gaan in haar buurtje. Ze probeert meer invloed te krijgen door het aan te pappen met een rijke projectontwikkelaar, George Wade ( Hugh Grant). Dit lukt en Lucy gaat voor Wade werken.

Al snel krijgt ze in de gaten dat Wade haar niet ziet als zijn secretaresse, maar als zijn persoonlijke oppas. Die hij bijvoorbeeld tijdens een trouwerij kan bellen om te vragen welke stropdas hij moet kiezen voor een zakendiner. Enfin Lucy krijgt er genoeg van en zegt op. Ze heeft een opzegtermijn van twee weken. Wade kan een nieuwe secretaresse zoeken en Lucy nieuw werk. Maar Lucy merkt toch dat er meer is als een zakelijke relatie met haar baas en begint zijn telefoontjes te missen. Niet dat ze dat toegeeft, natuurlijk!

Leuke combinatie die nog niet eerder vertoond is en eigenlijk een gegarandeerd succes is. Hugh Grant als de ietwat sullige, macho. En Sandra Bullock als de pinnige, na´eve workaholic. Geen hoogvlieger, maar ik heb me prima vermaakt!

 

 terug naar de vorige pagina