three terrific tales


 

Three Terrific Tales, zijn inderdaad drie geweldige korte vertellingen.

De eerste Hangtime, geregisseerd door Ngozi Onwurah, is een Nigeriaans/Zimbabwiaanse productie over jongeren en de verleiding van het grote geld.

Kwame blinkt uit in basketbal, maar wil hij er een beetje bij blijven horen, dan moet hij echt nieuwe schoenen hebben. Zijn oude zijn verrot. Kwame woont bij zijn oma. Vader is er niet, maar iedere keer schrijft die hem een brief met de mededeling dat hij zal komen. Voor de zoveelste keer komt vader niet opdagen. Dan komt Kwame's verjaardag...

Raya, geregisseerd door Zulfah Otto-Sallies, is een zeer intens verhaal over Raya die net uit de gevangenis is gekomen. Ze heeft erin gezeten voor iets dat zij niet heeft gedaan, maar ze heeft de schuld op zich genomen. Haar moeder is haar nooit op komen zoeken, want dat hoort niet. Wel heeft haar moeder voor haar zoontje gezorgd en die komt ze nu opzoeken, maar dan komt er ruzie tussen moeder en dochter en wordt Raya genoodzaakt naar een andere verblijfplaats om te zien. Ze besluit om naar haar 'vriend' te gaan om zie ze heeft 'gezeten'... 

Ik wist in eerste instantie niet dat het om een Zuid Afrikaans verhaal ging en vond het praten zeer overdreven en er erg dik bovenop liggen, maar het verhaal is heel mooi.

De laatste, The Wedding, van regisseur Viesturs Kariss, gaat over Juris een vrijgezel, die aan de vrouw moet van zijn vader. Nu is Juris verliefd op Lelde en laat die nu net gaan trouwen met een vreemdeling uit de stad. Werkelijkheid en fantasie gaan door elkaar heen tijdens de trouwerij en het feest erna. Enorm leuk kleurrijk spektakel uit Letland, dat je een prima beeld geeft van hoe zo'n trouwerij nu precies werkt daar. Verder is het verhaal van de vrijgezel met een onbereikbare liefde natuurlijk ook de moeite waard!

 terug naar de vorige pagina