the watcher


 

The Watcher, van regisseur Joe Charbanic (2000)

FBI-agent wordt achtervolgd door psychopathische seriemoordenaar.

Joe Campbell (James Spader) heeft een tijdje in LA gewoond en is verhuisd naar Chicago. Privé is hij zijn vrouw verloren en zakelijk is hij gefrustreerd omdat zijn jarenlange jacht op een psychopathische moordenaar niets heeft opgeleverd als een hoop ellende.

Na een paar maanden rustig in Chicago te wonen wordt hij opgeschrikt door de werkwijze van een seriemoordenaar aldaar. Het lijkt heel veel op zijn verhaal in LA en inderdaad: hij is het! Sterker nog David Allen Griffin weet Campbell te vinden en wil alleen met hem 'spelen', want zo ziet de moordenaar het: een spel. Griffin belt de FBI-agent 24 uur voor een moord op en deze krijgt dan de 24 uur om uit te zoeken wie het zal worden. De psychopaat neemt eerst een foto van zijn slachtoffer en Campbell krijgt dus 24 uur om haar te vinden. Zo niet dan wordt Chicago opgeschrikt door de zoveelste moord op een jong meisje...

Keanu Reeves speelt een voortreffelijke seriemoordenaar: koelbloedig, overmoedig en hartstikke gek. Spader, die we kennen uit veel jongerenfilms, speelt de gefrustreerde, vermoeide agent. Het is een dijk van een thriller die je tot op het laatst op het puntje van je stoel laat zitten wachten. Mooie special effects en goede muziek. Oh ja, en de dames die Keanu Reeves in hun hart hebben gesloten moeten misschien maar niet kijken!

 terug naar de vorige pagina