the relic


 

The Relic , van regisseur Peter Hyams (1997)

Deze film had ik al eens voor een deel gezien. Het was laat 's- avonds en vlak voor ik naar bed ging toch nog even zappen. Ik kwam in 'The Relic' terecht en de film bleef me boeien tot het eind. Vorige week las ik de televisiegids door en daar zag ik de film weer staan!

Wat is het verband tussen de groene plantenbladeren, een antropoloog en een kever??

In het begin zien we hoe een antropoloog probeert de verzending van kisten per schip probeert te voorkomen. De kisten zijn bestemd voor het Nationaal Museum in  Chicago. Als het schip Chicago bereikt ligt het vol met lijken! De politie staat voor een raadsel, maar het spoor lijdt naar het museum, dus daar gaan ze een kijkje nemen. Het museum zelf staat aan de vooravond van de opening van een belangrijke expositie over bijgeloof en occulte zaken. Laat nu net in dat museum een bewaker op gruwelijke wijze aan zijn einde komen.

De politie roept de hulp in van Dr. Margo Green, gespeeld door Penelope Ann Miller. En samen met inspecteur Agosto (Tom Sizemore) probeert ze achter de identiteit te komen van het verschijnsel, maar lukt het de twee om de puzzel op te lossen voor de opening van de tentoonstelling?

Spannende horrorfilm die je op het puntje van je stoel houdt!

Leuk om Linda Hunt nu eens in een sympathieke rol te zien, want normaal gesproken zien we haar als een onsympathieke kleine bitch. Zo ook in een aantal James Bond films waar zij Helga Klepp speelt...

 

 terug naar de vorige pagina