the pelican brief


 

The Pelican Brief, van regisseur Alan J. Pakula (1993) 

Op het moment dat een rechtenstudente haar eigen theorie over een moord op twee hogere rechters naar buiten brengt, verandert haar leven in een hel.

Rechtenstudente Darby Shaw (Julia Roberts) krijgt van haar docent, Tom Callaghan(Sam Shepard) de opdracht de moordaanslag op twee bekende rechters van de Supreme Court te onderzoeken. Het is een behoorlijke kluif maar Darby bijt zich erin vast en met succes, want na een tijdje heeft ze een theorie ontwikkeld. Haar docent, die tevens haar geliefde is, is danig onder de indruk en laat het dossier zien aan een collega, die adviseur is bij de FBI. 

Korte tijd hierna gebeurt er van alles. Tom Callaghan komt om het leven bij een aanslag met een autobom en het lijkt of mensen die dicht bij Darby staan of komen, het met hun leven moeten betalen. Dan schiet journalist Gray Grantham, gespeeld door Denzel Washington, te hulp. Maar is hij dan wel te vertrouwen?

Een van de betere verfilmingen van boeken van John Grisham, die elk moment boeiend is, want er gebeurt heel wat. 'The Pelican Brief' is een verhaal over corruptie op het hoogste niveau. Heel spannend en goede rollen van Julia Roberts en Denzel Washington. Julia geeft met deze film toch weer aan niet alleen maar in 'zoete' films te kunnen spelen. De rol van Darby is een stevige karakterrol die zij goed neer zet. Ook Denzel Washington zet een prima karakter neer als betrokken journalist.

Kortom mocht deze film nog eens voorbij komen, aarzel dan niet en bekijk hem! U kunt hem natuurlijk ook in de videotheek gaan huren! Scheelt weer wat reclames...

 terug naar de vorige pagina