the juror


 

The Juror, van regisseur Brian Gibson (1996)

Demi Moore speelt Annie Laird. Annie woont samen met haar zoontje Oliver(Joseph Gordon-Levitt), die we nog kennen uit ' Third Rock from the Sun'. Ze maakt bijzondere voelkunst in een doos, maar zoekt iets meer spanning in haar leventje. Die spanning komt er als ze deel neemt in de jury die het als taak heeft een maffiabaas te veroordelen voor een paar afschuwelijke moorden die in zijn naam zijn gepleegd.

Moet niet te moeilijk worden, zou je zeggen! Maar dan maakt Annie kennis met de maffia en haar verschrikkelijke manipulatietechnieken. Annie wordt 'uitgekozen' door de hitman van de maffia, genaamd 'The Teacher', een ijzingwekkende rol van Alec Baldwin. Samen met Eddie, een soort loopjongen van hem volgen ze Annie letterlijk dag en nacht. Het enige dat ze willen dat Annie moet gaan zeggen in de jury is 'not guilty', maar is dat zo eenvoudig?

In deze spannende thriller maak je kennis met de maffia en haar praktijken. Vraagje is natuurlijk is dit dicht bij de werkelijkheid? Daar moet je denk ik maar niet teveel over nadenken. Demi Moore speelt een hele goede, krachtige rol. Natuurlijk wordt zij niet 'gebroken' door 'The Teacher', maar dat zat er wel in...

Zeker het bekijken meer dan waard!  Ik heb de film van de week op tv gezien en had eigenlijk slaap, maar toch ben ik blijven zitten tot het einde. Zo'n film dus!

 terug naar de vorige pagina