the general's daughter


 

The General's Daughter, van regisseur Simon West (1999)

Paul Brenner, gespeeld door John Travolta, is een rechercheur van de militaire politie. Hij wordt niet overal met open armen ontvangen, want hij wordt geacht zijn eigen collega's te arresteren, als dat nodig mocht zijn. Hij ziet er goed uit en ligt aardig in de markt bij de dames.

Zo komt hij op een dag een mooie meid tegen met wie hij zeker wel een beschuitje zou willen eten. Zijn hart slaat drie keer over, de volgende dag, als hij merkt dat zij het dodelijk slachtoffer is van zijn volgende opdracht... Het wordt helemaal interessant als hij leert dat Elisabeth Campbell ( Lelie Stefanson), Captain Campbell, de dochter is van zijn generaal!

Van die zelfde generaal krijgt hij de opdracht het onderzoek te leiden en de schuldige voor het gerecht te slepen. Maar, voor hij dit doet moet hij wel een en ander overleggen met de rechterhand van de generaal...

Paul wordt bijgestaan door Sara Sunhill, een rol van Madeleine Stowe. Wanneer zij samen op onderzoek gaan merken ze al snel dat sommige mensen niet willen dat de schuldige wordt gevonden, want er vallen doden bij bosjes. Deze film gaat over een flatruil die niet zonder gevolgen blijft...

Het lijkt eerst op een pervers seksspelletje, want het slachtoffer is helemaal naakt aangetroffen, vastgebonden aan touwen. Paul en Sara zitten er niet zo ver naast, maar komt er nog veel meer bij kijken en is de klus niet één twee drie opgelost!

Erg goede en spannende thriller over de onschendbaarheid van hoge mensen in het leger en wat ze allemaal doen om hun fouten glad te strijken. Je kunt je vast voorstellen dat er flink wat in de doofpot verdwijnt, waar wij als simpele burgers helemaal niets van komen te weten. Tegen elke prijs!

Sterke rol van John Travolta, die ik toch naarmate hij ouder wordt beter vind worden.

Aanrader!

 terug naar de vorige pagina