the music never stopped


 

The Music Never Stopped, van Jim Kohlberg (2010)

De relatie tussen een conservatieve vader en zoon met geheugenproblemen wordt versterkt door muziek

J.K. Simmons speelt deze keer een conservatieve vader die gedoe krijgt met zijn enige zoon. De zoon verdwijnt uit beeld en komt jaren later weer boven water met een geheugenprobleem. Hij kan geen nieuwe indrukken opslaan.

Pa en Ma proberen van alles en geven alles op voor hun zoon. Dan komt Ma op het spoor van een neuroloog met nogal een omstreden specialisme: muziek. Ze is in staat om de patiŽnt zijn geheugen terug te halen door middel van muziek. Dan start de speurtocht, want met welke muziek wordt er gewerkt.

Pa is de geschikte persoon om de band met zijn zoon aan te halen, maar Pa heeft alleen maar platen van zijn idool in de platenkast staan. Eh...Bing Crosby. En zoonlief is met de muziek van de Grateful Dead groot geworden. De Dead waren toen heel erg populair. We zien dus dat Pa een platenwinkel binnen stapt en platen gaat kopen van de band. En dan is er nog een kersje op de taart natuurlijk !

Dit is een film die op ware feiten is gebaseerd. Omstreden, maar wel ware feiten. Oliver Sachs heeft een kort verhaal geschreven 'The Last Hippie' en daar is deze film losjes op gebaseerd. Julia Ormond speelt de neuroloog en J.K. Simmons speelt een geweldige rol. Je moet ook wel lachen als Gabriel voor de zoveelste keer hetzelfde grapje maakt met het meisje in de kantine. "Celia, you're breaking my heart" Dit in tegenstelling tot de film die ik net heb gerecenseerd, is een film waarmee je met een big smile op de bioscoop verlaat. Ik heb de film nog niet in onze bioscopen gezien, maar dat kan nog komen!

 terug naar de vorige pagina