the mummy returns


 

The Mummy Returns van regisseur, Stephen Sommers (2001)

Natuurlijk veel over gelezen in de pers en normaal gesproken zou ik niet echt naar een vervolg gaan. De eerste film 'The Mummy' heb ik een paar maanden geleden aangeschaft, dus leek het wel gaaf om het vervolg in de bios te gaan zien.

Het verhaal is zo'n beetje hetzelfde. Imothep, de kwade geest uit het verleden, wordt weer opgewekt, dus probeert hij weer onsterfelijk te worden en de macht te grijpen. De O' Connels zijn er natuurlijk weer bij betrokken. Ze leven in London en hebben een zoon, Alex. De meeste tijd spenderen ze in Egypte waar Evy ( Rachel Weisz) oude manuscripten probeert te ontcijferen. Deze keer draait het om een armband, die eenmaal omgedaan niet meer afgaat.

Alex kijkt hoe het werkt en de armband gaat niet meer af. In visioenen krijgt hij zijn toekomstige reis te zien. Hij wordt ontvoerd, dus de familie reist weer af naar Egypte. Het kan nog erger, want er is nog een engerd ' wakker gemaakt', The Scorpion King ( gespeeld door worstelaar 'The Rock') en als de twee elkaar treffen is het leed niet te overzien...

Jazeker, The Mummy Returns is een must: actie, humor, special effects en sounds! 
terug naar de vorige pagina