the kids are all right


 

The Kids Are All Right, van Lisa Cholodenko (2010)

Wanneer een 15 jarige tiener op zoek gaat naar zijn biologische vader, raakt de relatie van zijn lesbische moeders behoorlijk verstoord.

Laser en Joni zijn het gewend om twee moeders te hebben. En het lijkt ook prima te gaan. Iedereen heeft zijn eigen rol. Nic ( Annette Bening ) zorgt voor de centen en Jules ( Julianne Moore ) is nog een beetje aan het fladderen. Maar dan is Laser toch wel benieuwd wie nu toch zijn échte vader is. De anonieme spermadonor wordt opgespoord en blijkt een flamboyante vrijgezelle restauranthouder te zijn. Paul ( Mark Ruffalo ) gaat mee in het verhaal en wil de familie wel ontmoeten. Dan gaat het pas écht mis.

Paul lijkt alledrie de vrouwen en Laser om zijn pink te winden; just like that ! Joni en Laser vinden het een stoere gast en zien hem wel als vader. De alles-onder-controle-lijkt-te-hebbende Nic smelt ook voor zijn charmes, maar laat dit niet zien. In tegenstelling tot Jules die na een poosje tuinieren bij Paul, met hem naar bed gaat. Oei oei !  De kleine scheurtjes in de relatie tussen de twee vrouwen worden groter en groter....

Deze film heb ik op het Film by the Sea bekeken vorig jaar. Sowieso het gegeven van een lesbisch stel met twee kinderen vond ik interessant. Daar bovenop kwam het verhaal dat de kinderen op zoek gaan naar hun échte vader. Het levert een leuke frisse film op over het onderhouden van relaties, met goede rollen van zowel Annette Bening, als Julianne Moore. Mark Ruffalo hangt een beetje de playboy uit. Is misschien weer leuk voor de dames !

 

 terug naar de vorige pagina