the gift


 

The Gift, van regisseur Joel Edgerton (2015)

De ontmoeting met een oud-klasgenoot van de man, zorgt ervoor dat een Amerikaans stel niet echt een frisse start kan maken.

Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) komen uit Chicago. Na het verlies van een kindje besluit het stel om het elders te zoeken. De keuze is gevallen op de westkust. Een plek waar Simon is opgegroeid. Hij werkt voor een reclamebureau en zij kan een beetje haar eigen dingen doen. Zoals bijvoorbeeld het huis inrichten dat ze hebben gekocht.

Als ze in een woninginrichtingwinkel bij de kassa staan, wordt Simon aangesproken door een man. Hij heet Gordo en zegt bij Simon op school te hebben gezeten. Simon moet diep nadenken en herinnert zich dan de man.

Wanneer het stel van een afspraak thuis komt, ligt er een cadeautje voor de deur. Huh?
Het is van Gordo. Een welkomstgeschenk! Een fles wijn, met een kaartje.
Maar hoe weet hij waar ze wonen?
Simon vindt het maar niets, en Robyn vindt het attent.

Dan verschijnt Gordo ineens 's morgens nadat Robyn haar dagelijkse rondje heeft gejogd. Of Simon thuis is. Nee, die werkt. Maar Robyn wil hem uitnodigen om te eten, want een bedankje is het minst dat ze kan doen.
Simon heeft een andere mening daarover en langzamerhand lijkt het of hij of Gordo een verborgen agenda heeft.
Dit wordt nog versterkt als ineens hun trouwe viervoeter spoorloos is.

Goede thriller die je echt op het randje van de stoel laat zitten, waarin je telkens op het verkeerde been wordt gezet en een verrassend eind!

Daar doen we het voor ! De rol van Gordo wordt gespeeld door de regisseur himself !

 

  terug naar de vorige pagina