the family ( malavita )


 

The Family, van Luc Besson (2013)

Het hele gezin van Giovanni gaat in een beschermingsprogramma van de FBI en duikt onder in NormandiŽ in Frankrijk. Hij heeft een boekje open gedaan en dat vinden sommige leden van de familie ( maffia ) niet zo leuk.

Giovanni Manzoni is zijn hele leven baas van een maffia clan geweest. De zaken zijn niet zo gegaan als hij had gewild en nu is hij door de FBI in een getuigen beschermingsprogramma gezet met zijn hele familie. De FBI heeft als locatie een klein dorpje in NormandiŽ gekozen. Nu moeten de Mazoni's verder als de Blake's en dat valt allemaal niet mee.

Michelle Pfeiffer speelt Maggie, de vrouw, die moeite heeft met boodschappen doen in het dorpje. Giovanni, of wel, Fred, gespeeld door Robert de Niro, heeft een kort lontje. En kan niet zo goed tegen het arbeidsklimaat in Frankrijk. Dochter en zoon lief, Belle en Warren, blijken zich verrassend goed te kunnen aanpassen op de plaatselijke middelbare school. Maar ja, ook zij zijn wel wat anders gewend. Ze worden in de gaten gehouden door Tommy Lee Jones, de chef bij de FBI. Het lijkt allemaal zijn gangetje te gaan, maar dan komt de familie in New York er toch achter dat de Manzoni's zich in Frankrijk bevinden...

Leuk gedaan, dit verhaal. Het overdreven spel van de maffia mensen in New York en dan de realiteit in een dorpje in Frankrijk. Met de problemen van alledag. Dus slechte riolering, gedoe op school, moeite met de taal bij bijvoorbeeld boodschappen doen. Het komt allemaal terug in deze spotprent op de maffiafilm.

 terug naar de vorige pagina