the avengers ( 2012 )


 

The Avengers, Joss Whedon (2012)

Als het voortbestaan van de mens op aarde op het spel staat, wordt de hulp ingeroepen van een stel superhelden.

In het geheim is een organisatie, vergelijkbaar met de NSA, een energiebron aan het ontwikkelen die ervoor kan zorgen dat de aarde zelf zijn energie kan opwekken. Dus niet meer afhankelijk is van andere bronnen. Handig ! Uiteraard is dit nieuws uitgelekt en een nare man van een andere planeet sluit een deal met een stel machtswellustelingen. Hij steelt de energiebron, een kubus, en schakelt een aantal belangrijke mensen uit van S.H.I.E.L.D. Directeur Nick Fury ( Samuel Jackson ) slaat alarm en roept de hulp in van een stel superhelden, die al een tijdje niet meer actief zijn geweest.

Agent Romanoff ( Scarlett Johansson ) wordt ingezet om Dr. Bruce Banner ( Mark Ruffalo ) te rekruteren en miljonair en playboy, Tony Stark wordt benaderd en ook Steve Rogers.  Nu is Romanoff beter bekend als 'Black Widow' en is Bruce Banner beter bekend als 'The Hulk'. Tony Stark ( Robert Downey Jr.) kennen we beter als zijn alter ego: Iron Man en Steve Rogers is niemand minder dan 'Captain America'. Met zijn allen bedenken ze een plan om de kubus terug te halen en zo het machtsevenwicht weer te herstellen. Maar het is een stelletje bij elkaar die je niet zomaar even wat laat doen, dus er wordt behoorlijk gebekvecht en intussen is ook Thor zich ermee gaan bemoeien. Thor is de oudere broer van Loki, de engerd die de kubus heeft meegenomen. Die probeert zelf ook nog een en ander. Wanneer dan blijkt dat er niet veel tijd meer is en er rare wezens uit de lucht de wereld onveilig maken, staan de mannen er en doe je veiligheidsgordel dan maar vast !

Ik heb deze film in de bios in 3D gezien en vond het heel goed in elkaar zitten. Met karakters als Shaft ( Niet echt 'Shaft', maar had zo gekund ), Black Widow, The Hulk, Captain America en Action Man in één film, krijg je spektakel. Dat begon al met de interviewscène van Black Widow: geweldig. ( bekijk het hier ) Ook leuk om Scarlett in een leer pakje te zien ! Goed in elkaar gezet. Het verhaal natuurlijk, maar ook zien we dat al deze mensen ontzettende ego's hebben en het kost even wat moeite om die te laten samenwerken. Dus lekkere dialogen, stevige actie en een goed verhaal. En mensen doe nu niet als ik, maar blijf zitten tot en met de aftiteling! Ik ga hem zeker nog eens bekijken.

 


  terug naar de vorige pagina