taxi


 

Taxi, van regisseur Luc Besson (1998)

Ik had een keer een voorstukje gezien van deze spectaculaire actiefilm, maar de film echt zien in de bioscoop lukte op de één of andere manier niet.

Totdat ik een advertentie zag van iemand die de film te koop aanbood. Ik dacht hé, dit is mijn kans! Zo gezegd, zo gedaan, en ik heb er zeker geen spijt van!

Stel, je droomt ervan Formule I coureur te worden, maar het lukt maar niet. In de straten van Marseille zijn ook alleen maar lastige obstakels, dus echt harder dan 190 kilometer per uur gaat echt niet...

Dit overkomt Daniel allemaal. Hij heeft zijn baantje als succesvol pizzacourier opgegeven voor een leven als taxichauffeur in Marseille. Daniel maakt al helemaal in het begin van zijn carrière een 'klein' foutje: hij neemt een politiecommissaris mee in zijn auto. Op zich geen probleem, maar dan rijdt hij de cliënt ook nog met 190 kilometer per uur naar zijn bestemming... Oeps! Foutje! Juist!

Gelukkig, is de commissaris is een sympathieke en stelt Daniel een deal voor: als hij de politie helpt een bende snelle bankovervallers te pakken, mag hij zijn rijbewijs en auto houden... 

Dit gegeven is goed voor circa 90 minuten supersnelle actie met een leuk, toch niet zo'n voorspelbaar, einde!

 

 terug naar de vorige pagina