sworn to silence


 

Sworn To Silence, van regisseur Pete Levin (1987) (TV)

Het leven van advocaat Sam Fischetti ( Peter Coyote) verandert van de een op de andere dag wanneer hij het verzoek krijgt van de rechter een psychopaat verdacht van drievoudige moord te verdedigen.

Het stadje wordt opgeschrikt door de verdwijning van drie meisjes. Het ene meisje wordt gevonden; afschuwelijk mishandeld, verkracht en vermoord. De verdachte is duidelijk Vincent Cawley, want diens mes is gevonden bij de plek waar het meisje is omgekomen. Samen met zijn vriend Marty Costigan (Dabney Coleman) duikt hij in de walgelijke geschiedenis, die voor bewoners van het stadje al beklonken lijkt. Het wordt allemaal nog erger als de psychopaat de moord gewoon bekent en de plek aangeeft waar de andere meisjes liggen...

Beide advocaten gaan op onderzoek uit en wanneer ze inderdaad de lijkjes vinden van de meisjes, bevinden ze zich in een dilemma. Advocaten hebben namelijk een eed gezworen en mogen informatie van hun cliŽnt niet prijsgeven...

Een interne strijd begint zich af te spelen in het hoofd van Fischetti, want hij zou het liefst natuurlijk vertellen wat hij heeft gezien heeft, maar dit mag niet van de wet! " De wet verzacht geen hartzeer"

Goede thriller met uitstekende rollen van Peter Coyote en Dabney Coleman. De film heeft zelfs nog een prijs gewonnen: 1987 Emmy Award for Best Supporting Actor!

Dus kom je hem tegen in de videotheek, aarzel niet, want je bent verzekerd van een avondje spanning!

 

 terug naar de vorige pagina