swimming pool

Klik hier om naar de Startpagina te gaan!

 

Swimming Pool, van regisseur Franšois Ozon (2003)

De nieuste van Ozon; de maker van onder andere Sitcom en 8 Femmes, dus dat belooft weer wat moois te worden!

Charlotte Rampling speelt een succesvolle schrijfster, Sarah Morton,  van detectiveromans, maar kampt met een zogenaamd 'writer's block'. Haar vriend? en uitgever John Bosload ( Charles Dance) geeft haar het advies een poosje ertussenuit te gaan en biedt haar zijn huis in Frankrijk aan. Daar ontmoet zij de excentrieke, mooie dochter van de uitgever, Julie, gespeeld door Ludivine Sagnier. In eerste instantie is het oorlog tussen de twee, maar later wordt de relatie beter en de schrijfster raakt zelfs ge´nspireerd door het meisje.

De stijve, typisch Britse schrijfster van detectiveromans die lopen als een trein, ziet het even niet meer zitten. Ze is chagrijnig en afstandelijk. Haar uitgever heeft even geen zin in haar en stuurt haar naar zijn buitenverblijf in Frankrijk. Daar aangekomen duurt het even, maar ze komt weer op gang. Ze maakt voorzichtig uitstapjes naar het dorp en gebruikt daar de lunch. Ze maakt zelfs praatjes met de kelner.

Dan op een avond hoort ze een auto stoppen en even later staat er een meisje in de kamer die zich voorstelt als Julie, de dochter van de uitgever. Julie is in alle opzichten het tegenovergestelde van Sarah, want Julie is mooi, jong, excentriek, sleurt elke avond als het kan een andere man mee naar huis om daar seks mee te hebben. Overdag moet ze uitslapen en als ze haar bed uitkomt gaat ze topless bij het zwembad liggen. Dit kan natuurlijk niet allemaal in de ogen van de stijve conservatieve Britse, die vast nog in wollen pyjama's slaapt! Er komen confrontaties, maar uiteindelijk raakt de schrijfster ge´ntrigeerd door het meisje en wil meer van haar weten.

Fantasie en werkelijkheid lopen op een gegeven moment door elkaar in deze prachtige thriller van Ozon. De spanning wordt heel goed opgebouwd en er komt een climax, maar op het einde blijven er genoeg vragen onbeantwoord. En dat is de manier van filmmaken van Ozon.

Dus ga er maar eens goed voor zitten!

 

Klik hier om naar de Startpagina te gaan!

terug naar de vorige pagina