something wild


 

Something Wild, van Jonathan Demme  (2002)

Het leven van een jonge zakenman neemt een enorme wending, als hij besluit mee te gaan met de vrijgevochten Lulu.

Wanneer hij een restaurant verlaat, wordt hij nageroepen door een vrouw in een zwart kapsel, die er op zijn minst behoorlijk sexy uit ziet. Hij zou zijn rekening niet hebben betaald en zij heeft dit gezien. Charlie Driggs ( Jeff Daniels) is een kantoorpik.

Lulu (Melanie Griffith) stelt voor dat ze hem terug naar kantoor brengt, maar heeft stiekem andere plannen. Charlie weet niet wat hem overkomt, maar stemt toe. Hij probeert op elke mogelijke manier zijn kantoor te bellen met een smoes. Lulu gebruikt hem als speeltje. Ze nemen een motel en Charlie wordt aan het bed vastgeketend met handboeien. Oh jee! Dit heeft hij nog niet eerder meegemaakt.

Hij vertelt haar dat hij getrouwd is, en twee kinderen heeft. Wanneer Lulu hem meeneemt naar haar moeder, heeft die al in de gaten hoe de vork in de steel zit. Ze gaan naar een schoolreünie. Maar of dat zo'n goed idee is ...

Op de reünie komt Lulu haar vriendje tegen, of eerder haar man. Want ze is niet gescheiden. En er komen nog meer lijken uit de kast.

Hele leuke, maar ook spannende roadmovie. Jonathan Demme, is ook van bijvoorbeeld "Silence of The Lambs". Daar bedoel ik niets mee :) Melanie Griffith is hot ! Jeff Daniels speelt een leuk sulletje en Ray Liotta een psychopaat. Dat zijn toch aardige ingrediënten voor een vermakelijke film. Oh ja, de muziek is ook helemaal prima !

  terug naar de vorige pagina