somberman's actie


 

Somberman's Actie, van regisseur Casper Verbrugge (1999)

De film die is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Remco Campert, begint leuk als een man allerlei spullen van de bovenste verdieping van een groot huis naar beneden gooit..
Herman, eens een heldhaftig dichter bekend als Somberman, werkt tegenwoordig in het magazijn van een groot warenhuis. Maar als dan het warenhuis failliet gaat en Herman zijn baan kwijt raakt en tot overmaat van ramp zijn vriendin ook nog een kindje van hem wil hebben, raakt hij volkomen de weg kwijt.

Zijn collega, mentor en grote fan van Somberman probeert hem aan te sporen het dichten weer op te pakken. Herman ziet dit niet zitten en probeert iets anders...Hij komt in contact met de plaatselijke maffiabaas die hem een baan aanbiedt als 'incassomedewerker'.
Ook deze actie is geen gelukkige, maar met hulp van zijn vriend realiseert hij zich dit net op tijd. Jammer genoeg loopt het voor de vriend niet zo goed af...

De film loopt lekker door en is goed te volgen.
Ik had een lekker gevoel toen ik de zaal uitliep en daar gaat het om natuurlijk!

Veel bekende namen( Frits Lambrechts, Serge Henri Valcke, Marina de Graaf) en grotendeels of helemaal opgenomen in Den Haag.

 terug naar de vorige pagina