sm rechter


 

SM Rechter, van Erik Lamens (2009)

Een Belgische rechter wordt meegesleurd in de wereld van de SM door de verborgen verlangens van zijn vrouw.

Het huwelijk van Koen en Magda loopt niet lekker. Magda is zo depressief als een deur en wil niets. Koen houdt van haar en wil alles voor haar doen om haar te behouden.

Dan biecht Magda op dat ze graag vernederd wil worden en dat ze pijn fijn vindt. Koen gaat er in mee en komt in de louche buurten van de stad uit. Daar spreekt hij af met een man die zijn vrouw wil gaan begeleiden. Het gaat tegen de moraal van Koen in, maar hij doet mee om zijn vrouw te behouden. En inderdaad het helpt. Na een SM-Sessie, krijgt hij een heel andere vrouw terug. Ze is weer vrolijk en ziet het leven positief tegemoet. Alles gaat goed.

Maar het is ook verslavend, en Magda wil steeds verder haar grenzen oprekken en daarmee worden ook de fatsoensnormen van Koen opgerekt. En daar is een probleem, want Koen is magistraat in de grote stad. Hij veroordeelt criminelen. En nu begeeft hij zich in dat zelfde wereldje...

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal is dit een ode aan de liefde. Maar het allemaal niet zo gemakkelijk. Wanneer je je begeeft op vreemd gebied zijn er allerlei elementen waar je rekening mee moet houden. En dat vergeet Koen. Hij raakt verstrikt in een grimmig web van allerlei mensen die het niet goed met hem voor hebben en die afgunstig zijn op hem. Die vinden dat het niet kan, wat hij doet.

En daar begint een interessante discussie, want waarom mag een rechter niet doen wat hij zelf wil, in zijn vrije tijd? Hoe dubbel is het allemaal. Er zijn genoeg rijkswachters en wellicht collega's van hem die naar de hoeren gaan of naar nachtclubs of parenclubs. Maar wanneer hij dit doet uit liefde voor zijn vrouw, wordt hij keihard afgerekend. Mooie film met prachtige rollen van Gene Bervoets en Veere Dobbelaere. 

Volgens mij een ontzettend goede introductie in de wereld van de BDSM.

 

  terug naar de vorige pagina