she hate me


 

She Hate Me, van regisseur Spike Lee (2004)

Wanneer Jack wordt ontslagen en moeilijk aan nieuw werk komt, leent hij zich tegen betaling als spermadonor aan een lesbische vriendin. Al gauw bieden zich meer lesbische vrouwen aan met de vraag of hij ook hen, tegen een flinke financiŽle vergoeding, wil bezwangeren. Gedreven door hebzucht vindt hij zijn leven al gauw te gecompliceerd worden.

Jack Armstrong ( Anthony Mackie ) heeft een hoge functie bij een bedrijf dat een beetje sjoemelt met transacties. Hij komt erachter dat zijn superieuren de kluit belazeren en geeft hen aan bij een commissie. Het is een kleine wereld, dus men komt er snel achter dat Jack degene is die de zaak heeft aangegeven en daarom wordt Jack een zogenaamde 'whistleblower' en kan hij een baan in deze sector verder wel vergeten.

Dan komt zijn ex-vriendin in beeld, de mooie Fatima ( Kerry Washington), die nu lesbisch is geworden. Ze biedt Jack een businessdeal aan, die veel mannen niet zouden afslaan. Jack moet zijn ex en haar nieuwe vriendin zwanger maken en krijgt er nog geld voor ook! Ze willen samen een gezinnetje gaan vormen.

Jack wordt overdonderd en het lukt. Beiden worden zwanger. Dan komt Fatima met een nieuwe deal en ineens staan de, niet altijd, lesbische vrouwen met een kinderwens in de rij om door Jack bevrucht te worden.

In de tussentijd zijn Jack's ex werkgevers druk bezig om hun vuile zaakjes bij Jack in zijn schoenen te schuiven en dat kan hij er nu net niet bij hebben...

Leuke rol van Mackie en een strenge Ellen Barkin ( pas nog gezien in Sea of Love). Leuk gedaan ook hoe je kunt zien hoe de steeds vermoeiend wordende Jack zijn spermazoiden er letterlijk uitperst. Woody Harrelson speelt de corrupte baas van Jack die je zo bij het grof vuil zou zetten. We zien ook nog Monica Belluci die de dochter speelt van een maffiabaas. Natuurlijk wordt ook zij zwanger van Jack en dat maakt de zaak helemaal gecompliceerd!

Leuke zomerfilm!

 

 

  terug naar de vorige pagina