shanghai noon


 

Shanghai Noon, van regisseur Tom Dey (2000)

Oost ontmoet West; dat hebben we natuurlijk meer gezien, maar bij Jackie Chan blijkt dat meestal zeer de moeite waard ( Rushour). Deze keer speelt Chan, Chon Wang, ( heel leuk gedaan) de lijfwacht van de keizer van China die de ontvoerde prinses Pei Pei ( Lucy Liu) moet terughalen uit Amerika.  Tenminste zo staat het in de brief die haar leraar uit Amerika heeft achtergelaten toen hij haar meenam. De prinses kan worden geruild tegen een kist vol met goudstukken in Carson City, Nevada. De keizer geeft de opdracht aan drie lijfwachten om haar terug te halen in ruil voor het goud. Chon's oom is tolk en vraagt of Chon ook mee mag. 

Wanneer de trein naar Carson City met de lijfwachten wordt overvallen door bandieten, wordt Chon gedwongen alleen verder te gaan. Zijn oom is vermoord en hij gaat achter de cowboys aan. Keer op keer kruist hij het pad met de vogelvrije cowboy Roy O'Bannon (Owen Wilson) en ook weet hij al vriendschap te sluiten met de Indianen en voor hij het weet is hij gehuwd met een mooie squaw. 

Chon gaat verder richting Carson City en als hij wederom O' Bannon tegenkomt en hem uit de nesten helpt, besluit de cowboy Chon naar Carson City te brengen.

Of dit lukt moet u zelf maar gaan bekijken!

Jackie Chan is op dreef en zijn cowboyvriend is verfrissend en droog. Hij deed me aan Robert Redford denken. Persoonlijk had ik Miss Liu meer in actie willen zien, maar je kunt niet alles hebben!

Goede actiefilm met leuke humor!

 

 terug naar de vorige pagina