satin rouge


 

Satin Rouge, van regisseur Raja Amari (2002)

Weduwe en moeder van een tienerdochter ontdekt ,tot dan toe, verborgen kanten in zichzelf. Ze raakt gepasioneerd door het buikdansen en langzamerhand komt haar 'joie de vivre' terug.

Lila ( Hiam Abbass) is de hele dag aan het poetsen in huis. Ze gaat naar de markt om eten en stofjes te kopen, maar echt spannend is het allemaal niet. Dit verandert eigenlijk als ze op een avond op zoek gaat naar haar dochter en terecht komt in een rokerige nachtclub. Ze ziet hoe een vrouw van middelbare leeftijd de aandacht van alle mannen naar zich toe trekt met exotische dansen. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open...

De volgende dag gaat Lila op onderzoek uit en raakt als het ware gefascineerd door het buikdansen. Ze gaat in de leer bij Folla en het duurt niet lang of Lila staat zelf op het podium van de nachtclub. Alle mannen raken danig opgewonden van haar dansen en stoppen haar nu geld toe. Een man in het bijzonder krijgt aandacht van Lila en dat is de muzikant, Chokri. Maar eh, hadden we die al niet met de dochter gezien? Juist ja! Probleem! Arme Chokri! Of zou hij er niet zo mee zitten?

Ik heb me prima vermaakt met deze leuke en vrolijke film uit Tunesie! Lekkere muziek, een mooie sensuele vrouw, die Hiam Abbass!, dus wat wil je nog meer! Aanrader! 

 

 terug naar de vorige pagina