ransom


 

Ransom, van regisseur Ron Howard (1996)

Gisteren heb ik deze film bekeken op video. Hij stond al een tijdje op mijn 'wenslijstje' en toevallig zag ik hem staan bij de videotheek.

Eigenaar van een luchtvaartmaatschappij en zakenmagnaat, Tom Mullen( Mel Gibson) beleeft de grootste nachtmerrie van elk ouder, als zijn zoon wordt ontvoerd. Via een e-mail krijgt hij beelden te zien hoe Sean hulpeloos en vastgebonden is. Om Sean terug te krijgen moet Mullen het losgeld van 2 miljoen dollar betalen. De FBI wordt ingeschakeld, maar de overdracht wordt een totale mislukking. De kidnapper neemt opnieuw contact op, maar nu neemt Mullen de touwtjes in eigen hand en draait de rollen om: hij geeft 2 miljoen dollar beloning aan diegene die zijn zoon veilig thuisbrengt.

Zowel de FBI als zijn vrouw ( Rene Russo) vinden dit een volslagen waanzinnig plan, maar dat er beweging in de zaak komt, staat als een paal boven water!

Ik vond het een hele spannende film met een hele goede rol van Mel Gibson als totaal doorgeslagen vader, maar met het hart op de juiste plek, zoals we dit van hem gewend zijn.

 

 


terug naar de vorige pagina