partir


 

Partir, van regisseur Catherine Corsini (2009)

Frans drama over een vrouw die eigenlijk alles voor elkaar heeft en verwikkeld raakt in een gepassioneerde liefdesaffaire die uit de hand loopt met grote gevolgen.

Dat Suzanne alles voor elkaar heeft, kun je wel stellen. Een man die een goede baan heeft, een mooi huis, leuke kinderen...Maar toch...er gaat iets knagen. Ze wil graag haar oude beroep van fysiotherapeute weer oppakken en haar man laat een deel van het huis verbouwen voor haar praktijk. De klusjesman die gaat helpen met de verhuizing is de Spanjaard, Ivan. Als de garage leeg is drinken ze samen een biertje.

Een heel vreemd voorval zorgt ervoor dat Ivan het ziekenhuis in komt; indirect door toedoen van Suzanne. Ze voelt zich hartstikke schuldig en rijdt ook naar zijn woonhuis in Spanje om te kijken hoe het met hem is en te vragen of ze iets voor hem kan doen. En dan gebeurt het. De keurige Suzanne wordt 'gegrepen' door de robuuste Spanjaard. En ze kan er niets aan doen; het gebeurt gewoon. Ze probeer elk vrij moment bij Ivan te zijn om de liefde te bedrijven en verwaarloost haar man, haar kinderen en haar sociale leven. Wat vindt haar man hiervan...? Die vindt het helemaal niets en wil ook dat ze ermee stopt. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk...

Alweer een hele goede rol van Kristin Scott Thomas, na 'Il y a longtemps', waarin ze zich goed kan uitleven. Deze keer met Sergi Lopez, die haar leven overhoop gooit. Mooi gefilmd en een goed verhaal over instinctieve liefde. Ik heb de film bekeken in Vlissingen bij het Film by the Sea Festival in september en vond het duidelijk een van de betere films. De passie spat echt van het scherm af ! Binnenkort gaat de film in première in de Nederlandse bioscopen; dan kunt u het met eigen ogen aanschouwen !

 

 


terug naar de vorige pagina