our little sister


 

Our little sister, van Hirokazu Koreeda (2015)

Drie Japanse zussen krijgen er na de dood van hun vader een zusje bij.

Met zijn drieŽn wonen ze in een groot huis van hun grootmoeder in Japan. Ze zorgen voor elkaar, hebben ruzie en eten vooral met elkaar. Zo nu en dan heeft er een een vriendje. Maar meestal zijn de zussen met zijn drieŽn.

Dit verandert als ze na de dood van hun vader naar het platteland moeten afreizen en kennis maken met hun halfzusje. Dit 13 jarige meisje wil wel erg graag mee naar de grote stad. En zo geschiedt. Al snel vindt ze haar draai in het gezin van de nu vier zussen. Ze krijgt te horen hoe haar vader met haar stiefzussen omging en ook hoe hij was met hun moeder.

Coming of age film naar een stripverhaal nog wel: Umimachi Diary. De film is luchtig, ondanks dat er mensen dood gaan. Het geeft weer hoe de zussen leven. En daarbij is eten heel belangrijk. Japan heeft een enorm rijke eetcultuur en ga je deze film zien, dan zul je dat weten ook. Het ene na het andere lekkere hapje gaat door het beeld. Ik stierf van de honger op een gegeven moment.

Ook niet geheel onbelangrijk zijn de personages van de jonge vrouwen. Stuk voor stuk mooie, slimme en zorgzame vrouwen. De een werkt bij een bank, de tweede in een ziekenhuis en de derde in een sportzaak. En allemaal hebben de vrouwen te dealen met de dagelijkse dingen. Maar thuis is het veilig en thuis wordt er gegeten en gepraat en lol gemaakt. Dus het gezin. In dit geval bestaande uit de vier zussen is erg belangrijk. De vier actrices dan: Ayase Haruka, Nagasawa Masami, Kaho en Hirose Suzu. Dat je het maar even weet !
terug naar de vorige pagina