otez-moi d'un doute


 

Otez-moi d'un douter, van regisseur Carine Tardieu (2017)

Franse weduwnaar komt erachter dat zijn vader niet zijn biologische vader is en gaat op zoek.

Erwan (leuke rol van Francois Damiens), werkt bij de Franse E.O.D.. Hij mag bommen onschadelijk maken op het strand. Daarnaast is hij weduwnaar, heeft een dochter en is 45 jaar.

Niets aan de hand; zou je zeggen. Maar hij komt erachter dat zijn vader niet zijn biologische vader is. Dus gaat ie op onderzoek uit. Het is allemaal niet zo uitgebreid daar en iedereen kent elkaar. Hij komt er via via dus achter wie zijn biologische vader moet zijn.

Tja, en dat is schrikken natuurlijk. Wat doe je? Erwan besluit contact te zoeken. En laat het nu heel erg goed klikken tussen de twee mannen. Hij heeft een totaal ander contact met Joseph. Die is veel excentrieker en heeft veel verhalen te vertellen. Eigenlijk de vader die hij liever gehad had willen hebben.

Dan ontmoet hij ook nog de knappe en interessante arts, Anna. En laat dit nu ook nog eens de dochter zijn van ... Joseph.
Precies.
Wanneer zijn dochter ook nog eens zwanger is en weigert de verwekker te achterhalen, dan is de situatie voor Erwan op zijn minst explosief geworden.

Een luchtige film over toch wel zware onderwerpen. Dat vond het publiek in Vlissingen vorig jaar ook, want de film won daar de publieksprijs. De film onderzoekt of je je eigen ouders kunt kiezen. Want is de wens niet de vader van de gedachte?

De vertaling van de filmtitel is: Neem mijn twijfel weg. En dat geldt zowel voor de vaderkwestie als voor Anna. Anna is een leuke en mooie vrouw, maar ook nog zijn stiefzus. Oh oh !
Prachtige film die terecht de publieksprijs won bij Film by the Sea, vorig jaar.
Francois Damiens kun je kennen van 'La Famille Bélier'.

 

  terug naar de vorige pagina