nurse betty


 

Nurse Betty, van regisseur Neil Labute ( 2000)

Schitterend verhaal over een serveerster die helemaal hoteldebotel is op de hoofdrolspeler in een soapserie en gelooft dat ze deel kan uitmaken in zijn leven.

Betty is serveerster in een klein stadje in Kansas. Ze is getrouwd met een eikel van een vent, die auto's verkoopt. Hij behandelt haar als vuil en zij vindt alles ok. Betty 'ontsnapt' uit de harde werkelijkheid door naar haar favoriete soap te kijken op tv. 

Op een avond wordt duidelijk dat haar man niet alleen auto's verkoopt, maar ook doet in andere duistere zaken. Deze keer heeft ie de verkeerde mensen getroffen en twee mannen komen verhaal halen. Betty's man wordt vermoord, terwijl zij in de slaapkamer ernaast naar haar televisieprogramma kijkt. Ze is getuige van de moord en raakt hier zo getraumatiseerd van dat ze in de soapwereld kruipt. In de serie heeft haar dokter Ravell juist gezegd dat hij op zijn geliefde wacht. En Betty is ervan overtuigd dat zij dit is. Nurse Betty stapt in de auto richting haar geliefde dokter.

De twee killers hebben intussen door dat de auto die Betty mee heeft genomen hun handelswaar bevat en ook hebben ze uitgevogeld dat zij hen heeft gezien. Hoe dan ook, ze moet eraan!

Er volgt een schitterende roadmovie waarin Betty, die nog nooit buiten Kansas is geweest, op weg is naar LA, op de hielen gezeten door twee moordenaars.

Prachtig gedaan hoe gemakkelijk Betty in de huid kruipt van nurse Betty en of het haar lukt haar dokter te ontmoeten...

Leuke rol van Renée Zellweger als de naïeve, maar hele lieve, onschuldige Betty. Ook de rol van Morgan Freeman vond ik goed als de 'slechte' moordenaar, die verliefd wordt op Betty.

Goede film, die ik aan mijn favorieten toevoeg!

 terug naar de vorige pagina