normandie nue

 


 

Normandie Nue, van Philippe LeGuay (2018)

Een boerendorpje in Normandie is het water tot aan de lippen gestegen. De burgemeester heeft een plan.

De prijzen dalen door massaproductie in Europa en kleine dorpjes die compleet hiervan afhankelijk zijn, raken inkomsten kwijt. De veeboeren in een klein Frans dorpje in Normandie pikken het niet langer.

En waar zijn de Fransen heel goed in: staken. Ze blokkeren de toegangswegen, maar dit levert slechts een paar minuten op in het nieuws. Er moet iets anders gebeuren.

Juist op dit moment dat burgemeester Balbouzard (schitterende rol van Francois Cluzet) aan een plan werkt om aandacht te krijgen van Parijs, is er een bekend fotograaf op doorreis in dit gebied. Het is wel een aparte fotograaf, want hij is vooral bekend geworden door naakte mensen te fotograferen. Burgemeester Balbouzard ziet er wel wat in, want de EU heeft ze toch al figuurlijk uitgekleed. Waarom dan niet letterlijk ?

Leuk plan, maar lukt het Balbouzard de stijve dorpelingen mee te krijgen...

Deze film gaat niet alleen om naakte mensen zover te krijgen te poseren. Er speelt zoveel meer in het dorpje. En dat geldt waarschijnlijk voor veel dorpjes. Er zijn altijd kleine conflicten over land, of er is jaloezie, mensen die anderen niets gunnen. Maar ook treurige zaken.

Normandie Nue is een tragikomedie over het leven op het platteland in Normandie. En of die foto er komt. Tja, dat zul je zelf moeten gaan bekijken !

 

  terug naar de vorige pagina