Mr. & Mrs. Smith


 

Mr. and Mrs Smith,  van regisseur Doug Liman (2005)

Een zo op het oog normaal echtpaar, blijkt een dubbelleven te hebben zonder dat ze dit van elkaar weten. Als ze elkaar's doelwit worden slaat de vlam in de pan!

De film begint als John en Jane Smith ( leuk gevonden) bij een huwelijkstherapeut zitten. De spanning is uit hun huwelijk verdwenen en we zijn getuige van hoe ze vertellen hoe ze elkaar hebben ontmoet en zo gaan we terug in de tijd en blijven tegelijkertijd in het heden.

Ze worden keurig naast elkaar wakker in bed en gaan ieder naar hun eigen werk. Beiden zijn uiteraard op tijd thuis voor het eten. Wat er gedurende de dag gebeurt dat weten ze dus niet van elkaar. Als je denkt dat Jane zich opdoft om naar een andere man te gaan, blijkt even later dat ze gewoon een opdracht uitvoert en dat haar object is uitgeschakeld.

Het gaat mis als ze allebei een zelfde doelwit hebben gekregen en daarin falen. De organisaties van het echtpaar vind dit niet zo leuk en nu worden ze elkaar's doelwit... Tja, en hoe dat afloopt!

Brad Pitt en Angelina Jolie spelen een leuke partij. Er is veel geweld, maar weinig bloed. Een beetje de formule van James Bond. Het leuke in de film is de symmetrie in het verhaal. Een actie van Mr Smith wordt meteen gevolgd door één van Mrs Smith. De film duurt twee uur, maar je verveelt je niet écht. De film is wel voorspelbaar, maar vermakelijk. Ik hoef er niet nog een keer naar toe, maar over een tijdje op dvd of zo...

 

  terug naar de vorige pagina